Pro 6 - 8 os. 15.11.2022 - 8.12.2022 68500 Kč Máme plno



  • !!!Momentálně je akce z důvodů restrikcí pozastavena. Pro informace nás prosím kontaktujte!!!

  • Poznejte hlavní město Ekvádoru Quito, na které shlíží stále aktivní vulkán Pichincha.

  • Setkejte se s tradicemi místní indiánské kultury.

  • Objevte Cotopaxi, jeden z nejvíce aktivních vulkánů na světě.

  • Projděte se okolo kráteru Quilotoa.

  • Poznejte jeden z nejkrásnějších trailů v národním parku Sangay pod horou El Altar.

  • Dotkněte se historie mezi canarskými a inckými ruinami Ingapirca.


Praktické
informace

Itinerář

Ubytování

Galerie










1 Přiletíme do Quito (2 800 m. n. m.), hlavního města Ekvádoru. Prohlédneme si centrum města – Plaza Grande, Ingles de Comania de Jesus (5 USD), při pěkném počasí a výhledu Basilica del Voto (2 USD vstup na věž s výhledem), San Francisco Church. Program na 2-4 hodiny.

2 Navštívíme národní muzeum Casa del Cultura Ecuatoriana. Mercado Artesanal – místní trh se suvernýry. Národní muzeum a trh je v pěší vzdálenosti. Výlet na El Panecillo – socha Virgen del Panecillo (vstup 1 USD). La Ronda – jež se stává v pátek a sobotu centrem nočního života. Pouliční jídlo, tanec a živá hudba. La Ronda se nachází hned pod El Panecillo.

3 Podnikneme první aklimatizační výlet do hor. Lanovkou TelefériQo se posuneme o více než 2 500 metrů odkud se vydáme na výstup na vrcholek Rucu a Pichincha do 4680 m. n. m. Cesta od lanovky a zpět 6 hodin.

4 Odjedeme brzy ráno na Cotopaxi. Cestou za Quitem se nasnídáme. Autem vyjedeme k parkovišti pod Refúgio José Rivas (4000 m. n. m.), odtud pěšky na chatu do 4 500 m. n. m. Na chatě vyzkoušíme čaj z listů koka. Procházka od chaty k ledovci a zpět k autu (cca 4 hodiny). Cesta směrem ke Quilotoa. Výlet kolem kráteru Quilotoa, 3800 m. n .m. Okruh zabere 6-7 hodin. Alternativa je sestup dolů k vodě, cca 3 hodiny. Poté se vydáme směrem do Baños.

5 Tungurahuasopka, která donedávna soptila a rozpustila svůj ledovec, ale v dnešní době je již přístupná. Túra 4 hodiny na Refugio Nicolas Martínez, 3800 m. n. m. Podnikneme výlet na vrchol sopky Tungurahua do 5016 m. n. m. Poté sestoupíme zpět dolů do Baños, odkud nás čeká cesta do výchozího bodu další cesty, do Haciendy Releche. Jeden z nejkrásnějších trailů cesty nás provede národním parkem Sangay pod horu El Altar. 6 hodin cesty na Refugio (3800 m. n. m.).

6 Dále se vydáme k Laguna Amarilla (4200 m. n. m.), cesta trvá 2 hodiny z Refugia. Dalším bodem cesty je NP Chimborazo. Cestou je možné se stavit v Riobambe a prohlédnout si katedrálu. Výjezd na parkoviště k Refugio Carrel (4850 m. n. m.). Ještě před snídaní si uděláme výlet na výhled nad Refugiem, než se změní počasí. A poté přejedeme na jih do El Tambo.

7 Dopoledne nás čeká výlet ke canarským a inckým ruinám Ingapirca. Odpoledne pak příjezd do Cuency. Večerní prohlídka Cuency – příprava na trek. Cajas – Výlet k Laguna Toreadora, a několikadenní trek po parku Cajas.

8 Po treku návrat do Cuenca – odpočinek – muzea, kostely, obchůdky, galerie… Loja – cesta do pralesa, kde strávíme několik dní v autentické džungli. Cesta zpět do Lojy, Návrat do Quita nočním autobusem. Poslední den strávíme v Quito. Nákupy domů, odpočinek, příprava na odlet. Odlet do Prahy/Mnichova

Alternativy:
Otavalo – Dopoledne místní trh – trh je každý den, ale největší je v sobotu, jen od 7 do 13 hod. Odpoledne Laguna de Cuicocha – lze se projít kolem (14 km, 4-5 hodin) nebo projet 30 minut lodí po laguně za 4 USD.
Baños de Agua Santa – Výlet na kole k vodopádům po Ruta de las Cascadas. Zastávka u vodopádů Pailón del Diablo (vstup 2 USD), Encanto del Rocío de Machay (2 USD). Zájemci se mohou svézt na atrakci canopy/zip line (Agoyan, 15-20 USD). Cesta do města Puyo (nebo i kratší), zpět autobusem.
Baños de Agua Santa – Dopoledne a brzké odpoledne prohlídka města, návštěva lázní (2 USD) nebo výlet autobusem na výhled ke Casa del Arbol (2 USD).

Program cesty je orientační a může se změnit podle požadavků a potřeb skupiny.

Typ ubytování se odvíjí od programu


Obvykle využíváme ubytování v hotelech, v hostelech, v homestay, ve stanech podle oblasti, do které jedeme a dle přání klienta. Bude upřesněno během informačních schůzek před odjezdem.



O PRŮVODCI



Štěpán Pastula


Hory, krásná příroda, bohatá fauna i flora, starodávné indiánské tradice v pralese, kakao ceremonie, křišťálová jezera, stále ještě aktivní sopky a usměvaví lidé všude kolem.
To vše mi na této zemi tak učarovalo, že se sem rád vracím nabít novou energii.
Ekvádor je zkrátka mou srdcovou záležitostí.



SDÍLET